"...Αν μπορέσω και σώσω έστω και έναν που θα διαβασει το blog απο το Aids, μου αρκει." -Ζωή Αγγέλου

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

                 «Η   ζωή είναι αλλού»
                               Στο γιατρό μου …




 Ξέρω πως θα θυμώσει αν δει αυτό το άρθρο, γιατί κάνει τόσο αθόρυβα τη δουλειά του και δεν θέλει να λέγονται πράγματα γι’ αυτόν.

Όμως θεωρώ πολύ σημαντικό σ’ ανθρώπους που δεν φροντίζουν μόνο για τη σωματική υγεία, αλλά και για τη ψυχική μας ισορροπία, που είναι εξίσου σημαντικό για να μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω.
  
Το θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όταν μαζί με έναν άλλον γιατρό, μου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του Τεστ για τον Hiv, ο τρόπος και η παιδεία που διέθετε.
Άπειρη τότε ακόμα, διέκρινα αλήθειες στην συμπεριφορά του.
Είπε πράγματα όχι για να γλυκάνει το πόνο μου αλλά ακριβώς όπως ήταν η κατάσταση, έχοντας ένα τρόπο να σου περνάει το μήνυμα πως μέσα στη ζωή είναι όλα. Αν δεις το δικό σου πρόβλημα ως το χειρότερο μπορεί να χάσεις και τα ομορφότερα πράγματα που θα έρθουν.


Φρόντισα να μην χάσω στιγμή από αυτή τη ζωή.
Από τους ανθρώπους, από τον έρωτα από τις σχέσεις, από τους φίλους μου.
Μπορεί να πληγώθηκα να πληγώσαμε να λαβώθηκα αλλά όλα είναι ζωή.
Ένας δρόμος όπως λέει και η ταινία που τον συνεχίζεις ή σε κάποια στροφή πετάγεσαι έξω και τελειώνει το έργο για σένα..
          
Σ’ αυτόν τον φοβερό επιστήμονα που καθησυχάζει τις ανησυχίες μας, όταν ο πυρετός κάποιες φορές φτάνει στο σαράντα και  φροντίζει να μας δροσίζει με τις κουβέντες του, που είναι βάλσαμο στη ψυχή μας και με τα φάρμακα για το σώμα μας..
Ένα ευχαριστώ επίσης, στους υπόλοιπους γιατρούς, την νοσηλεύτρια, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τις γραμματείς , της μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Ερυθρού Σταυρού.

Κύριε Νίκο ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου και στη ζωή όλων μας …

Πόσο θα ήθελα, να  δώσεις μια συνέντευξη να μάθει η κοινωνίας μας, μέσα στα άσχημα και στην οικονομική κρίση που περνάμε,  πως η αξία της προσφοράς πέρα από το μισθό και   τ’ ωράρια δεν αγοράζονται ..

Μου το λέτε, συχνά «Η ζωή είναι αλλού».
Μου το θυμίζετε, όταν χάνω το δρόμο μου.
Όταν είμαι φοβισμένη.
Όταν κλαίω.
Όταν καταρρέω.
Όταν τα φάρμακα, μου φαίνονται τόσο βαριά κι ασήκωτα

Παίρνω κουράγιο και χαμογελώ
Κύριε Νίκο, « Η ζωή είναι αλλού», αλλά και παντού, γιατί όπου βρίσκεσαι εσύ, τα μάτια όλων, γίνονται χαρωπά.
Λησμονούμαι για λίγο τα βάσανα μας και γινόμαστε ξανά παιδιά.


                                        Σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το blog σου. Αυτό που βλέπω είναι έναν δυνατό άνθρωπο που βιώνει μια μεγάλη αγωνία. Μια αγωνία κοπέλα μου που έχει πρωταγωνιστική θέση στη ζώή σου. Σε αυτό το σημείο ακριβώς θέλω να σταθώ. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ΗΙV, αντιρετροικά, παρενέργειες, οροθετικότητα, κοινωνικό στίγμα. Η προσωπική μου θέση για το ζήτημα της ψυχολογικής αντιμετώπισης της οροθετικότητας είναι συγκεκριμένη: Απομακρύνετε τον ιο από την σκέψη σας... Καταργήστε αυτή την κυρίαρχη θέση που έχει ο ιος στο μυαλό σας, στην καθημερινότητά σας... Βάλτε όλη σας την δύναμη να τον ξεχνάτε χωρίς να αρνήστε την ύπαρξή του στο σώμα σας... Ο ιος ΗΙV θα πρέπει να υπενθυμίζει την παρουσία του μόνο στο ραντεβού με το γιατρό, μόνο όταν χτυπάει η ηλεκτρονική υπενθύμηση για το χάπι, μόνο όταν έχουμε τις εξετάσεις αίματος στο χέρι και εκτιμούμε το ιικό φορτίο... Μπορούν να επιτευχθούν τα παραπάνω; Είναι ποτέ δυνατόν; Επαρκεί η ψυχική ισχύς ένός ανθρώπου για να επιβληθεί τόσο "ριζικά" στην τρομοκρατία του ΗΙV; Ας απαξιώστουμε επιτέλους αυτόν τον ιό! Νιώστε πιο πολύ άνθρωποι, ελάτε πίσω στη ζωή, χαρείτε τα πάντα, νιώστε, ερωτευτείτε, ταξιδέψτε, απολαύστε τη φύση, διαβάστε βιβλία, είστε ζωντανοί, υπάρχετε και θα υπάρχετε!!! Επιτέλους καταλάβετέ το! Η μόνη διαφορά σας από τους "οροαρνητικούς" εκτός από τη διαφορετική σύνταξη της λέξης, είναι στο ότι κάποιες στιγμές μέσα στο 24ωρο καταπίνετε ένα-δυό σκευάσματα... Με τις αγωγές HAART o oροθετικός κοιτά το μέλλον από την ίδια οπτική γωνία όπως κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη. Θα πατάει με τα πόδια του όρθιος, όσο πατάει ο οποιοσδήποτε συνομίληκός του! Χαμογελάστε ρε σεις! Όλοι ίδιοι είμαστε! Άνθρωποι είμαστε, με τη ζωή μας, τα αισθήματά μας, τις χαρές μας, τα κλάματα, την ελπίδα... Κοπέλα μου, αποφόρτισε το μυαλουδάκι σου από τα "ιατρικά φορτία". Άσε το μυαλό σου να ξεφύγει από την αιματολογία και τη δυσνόητη προβληματική της... Ζήσε, χαλάρωσε, δεν είσαι μόνη σου και το κυριώτερο εν έτη 2012 πλέον οι ελπίδες και οι λαμπρές προοπτικές για την υγεία ενός οροθετικού δεν είναι φρούδες, όπως ήταν τη δεκαετία του '90! Κατάλαβέ το αυτό. Ξέρω είναι δύσβατο μονοπάτι αυτή η ασθένεια, παιδεύει, κουράζει ψυχικά... Αλλά επιτέλους δεν σκοτώνει όσους κρατιούνται με συνέπεια στα θεραπευτικά τους σχήματα!!! Σε λιγότερο από 5 χρόνια πιστεύω ότι το θέμα ΗΙV θα είναι μια υπόθεση αρχείου... Χαμογέλα, διασκέδασε, ζήσε! Ας τον HIV, βάλτον στην άκρη, θυμίσου τον όπως θυμάσαι να πληρώσεις κάθε δίμηνο το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ!
Να είσαι πάντα καλά κούκλα μου:)

SocialJustice είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SocialJustice είπε...

Θρίαμβος! Το τέλος του υποτιθέμενου HIV. Πλέον και με δικαστική απόφαση

Το Office of Medical & Scientific Justice (OMSJ) κατάφερε στις 17 Μαίου του τρέχοντος έτους σε δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνας να αποδείξει την αθωότητα ενός λοχία του αμερικανικού στρατού όταν κατηγορήθηκε οτι είχε σχέσεις με κάποιες γυναίκες δίχως να γνωστοποιήσει την οροθετικότητα του σ' αυτές. Να σημειωθεί οτι όταν κάποιος δεν γνωστοποιεί την οροθετικότητα του στον ή στην σύντροφό του θεωρείται αδίκημα και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πολλών ετών. Το ίδιο ίσχυε και για τον λοχία TD. Τα στοιχεία της κατηγορίας ήταν συντριπτικά κατά του και όλα προδίκαζαν οτι θα δικαζόταν με 37 χρόνια φυλάκιση. Ποιά ήταν τα στοιχεία; Θετικός στο τέστ Elisa, θετικός στο Western Blot και θετικός στο PCR test με ανίχνευση ιικού φορτίου.

Εν τούτοις το Office of Medical & Scientific Justice (OMSJ) κατάφερε να αποδείξει την αθωότητα του τονίζοντας οτι αυτο που κατέστησε θετικά όλα αυτα τα τέστ ήταν κάποια εμβόλια που του είχαν γίνει στην υπηρεσία του και όχι κάποιος ιός που λέγεται HIV και μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή. Ως γνωστόν πολύ παράγοντες είναι εκείνοι που καθιστούν αυτά τα τέστ θετικά. Ανάμεσα τους και τα εμβόλια. Ο ειδικός του HIV απο την πλευρά του ισχυριζόταν οτι ο λοχίας είχε σίγουρα μολυνθεί απο τον ιο HIV και οτι δεν θα έπρεπε το δικαστήριο να λάβει υπόψη του τους πολλούς παράγοντες που καθιστούν επηρεάζουν αυτα τα τέστ ωστε να βγαίνουν θετικά - Εδώ παραδέχεται ο ειδικός του HIV οτι όντως πολύ παράγοντες είναι αυτοί που επηρεάζουν αυτά τέστ. Το επιστημονικό team του Office of Medical & Scientific Justice (OMSJ) απο τη πλευρά του εξήγησε γιατί οι γιατροί δεν θα πρέπει να βασίζονται στα τέστ HIV καθώς ο FDA, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων και οι κατασκευαστές αυτων των τέστ προειδοποιούν οτι είναι αναξιόπιστα και ποτέ δεν είχαν σκοπό ή εγκριθεί να χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του HIV.

Πλέον ο λοχίας TB δεν θεωρείται φορέας αφού αθωώθηκε αν και οροθετικός, κάτι που σημαίνει οτι αυτομάτως όποιος βγαίνει θετικός σε αυτά τα αναξιόπιστα τέστ δεν είναι φορέας. Ότι ισχύει για τον έναν, ισχύει και για όλους.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το άρθρο στην ιστοσελίδα του OMSJ:
Military Court Acquits Soldier in OMSJ Case
http://www.omsj.org/issues/ustd

Ενώ στα παρακάτω λίνκς μπορείτε να ακούσετε τον δικηγόρο David Steele που ήταν παρατηρητής στη δίκη να μιλάει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για την υπόθεση:
http://www.omsj.org/2012/PRN-SgtTD.mp3
http://www.omsj.org/2012/RSBSteele3.mp3

ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΜΨΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια ανευ προηγουμένου νομική νίκη ενάντια στην επίσημη άποψη της θεωρίας του HIV/AIDS! Επιτέλους δικαιώθηκαν όλες αυτές οι φωνές που τόσα χρόνια φώναζαν και πάλευαν για το αυτονόητο.

 
©  free template by Blogspot tutorial